45 97 33 90 34 post@soendervigcamping.dk

Cykelture ved Vesterhavet og Søndervig

Søndervig Camping er et rigtig godt udgangspunkt for cykelture i området
Der er mange flotte og naturskønne cykelruter, både til Hvide Sande og Ringkøbing.

Cykelture i nærområdet

Cykeltur til Hvide Sande

Du kan for eksempel cykle til Hvide Sande gennem det smukke klitlandskab. Her kan du undervejs holde en pause ved Nr. Lyngvig Fyr. Fra toppen af fyret kan du nyde udsigten over Vesterhavet og Ringkøbing Fjord. I Hvide Sande kan du opleve den særlige stemning nede på havnen, se fiskekutterne levere deres fangst og ikke mindst besøge en af restauranterne og spise en af de talrige fiskeretter.

Cykeltur til Ringkøbing
Du kan også cykle til Ringkøbing langs fjorden og opleve den smukke natur og stilheden. Cykelstien langs fjorden fra Søndervig til Ringkøbing er i øvrigt Danmarks ældste cykelsti. Den blev anlagt helt tilbage i 1920. Vedligeholdelsen af cykelstien blev oprindeligt finansieret ved at opkræve bompenge. På en almindelig søndag i september i 1920’erne kørte der 600 cyklister forbi bomhuset. I dag kan du selvfølgelig cykle turen helt gratis.

Ringkøbing er den ældste by i området og er en af Danmarks bedst bevarede købstæder. Her kan du gå en tur i de hyggelige brostens belagte gader med de smukke gamle og velbevarede huse. Om sommeren kan du møde vægterne på deres runde hver aften, mens de med deres vise synger folk til ro.

Cykeltur over Ringkøbing Fjord
Du kan nu også cykle over Ringkøbing Fjord. Det er en meget naturskøn cykelrute. Cykelstien er etableret i den nordlige ende af fjorden. Her krydses fjorden af resterne af Bagges Dæmning, hvor der nu er anlagt en cykelsti og 2 broer.

Cykeltur til Bagges Dæmning

Cykeltur for fugleinteresserede
Er du fugle interesseret, er en tur til Vest Stadil Fjord oplagt. Her er der et spændende naturområde med et rigt fugleliv. Her kan du se kortnæbbede gæs i tusindtal, når de forår og efterår flyver til og fra deres ynglepladser i Svalbard. Du kan også se ænder, vadefugle, svaner, grågæs og bramgæs. Vest Stadil Fjord er ikke en rigtig fjord, men en ferskvandssø. Den er omgivet af enge, rørskove og kornmarker. Området er åben og fladt, og der er derfor en fantastisk udsigt vidt omkring.

Få en masse inspiration lige her

Kontakt os for spørgsmål

6 + 9 =